Pozovite nas: 067/535-437
Kako se pravi dobar web sajt?

Kako se pravi dobar web sajt?

Za početak bilo kakvog projekta, pa tako i za kreiranje dobrog sajta potrebna je analiza vaših želja, odnosno potreba.

Nakon toga slijedi naše upoznavanje sa vašom firmom i djelatnošću, sa vašim proizvodima ili uslugama.

 

Zatim treba definisati sadržaj, strukturu i način funkcionisanja sajta.

Tu spada određivanje broja stranica u navigaciji, menija i posebnih elemenata (modula) kao i njihov raspored na sajtu.

 

Prije ovoga, bilo bi veoma dobro odrediti koji domen (naziv) želite za Vaš sajt.

 

Slijedi definisanje likovno-grafičkog riješenja, (dizajn) odnosno kako će vaš web sajt izgledati.

To podrazumijeva precizan izbor boja, slika, slova, simbola i ikonica koje bi morale da budu u skladu sa vašim korporativnim identitetom.

 

Sledeći korak u izradi vašeg web sajta podrazumijeva prikupljanje potrebnog materijala.

Kada je prikupljanje materijal u pitanju, pri pisanju sadržaja treba imati u vidu da je svaka informacija i te kako bitna, a ilustracije i fotografije, pored toga što moraju biti profesionalno urađene, moraju pratiti i dodatno objašnjavati suštinu sadržaja.

 

 

 

Naredni korak je neposredna izrada sajta na “lokalu”, njegovo stalno testiranje tokom rada i, na kraju, njegovo postavljanje na udaljeni server hosting provajdera.

 

Posle “prebacivanja” sajta sa lokalnog hosta na “živi server” neophodno je njegovo naknadno testiranje, svih njegovih navigacija, funkcija, modula i linkova i to na raznim pretraživačima interneta  i računarskim platformama a, u našem slučaju, još i na tabletima i pametnim mobilnim telefonima. Obično, tada treba odraditi i sitne prepravke i konačno – pustiti sajt “u rad”.

 

Tada sajt treba prijaviti na najvažniji internet pretraživač (Google… pa i drugi) i, ako već prethodno to nije urađeno, obavezno uraditi SEO optimizaciju na ključne riječi.

 

Sve navedene  korake radimo zajednički. Tokom izrade sajta neposredno sarađujemo kako bismo došli do pravih odluka i riješenja!

 

Web sajt  je danas nezaobilazan i nezamjenljiv standard u predstavljanju našeg poslovanja a možemo slobodno reći i postojanja na tržištu.

 

Atraktivno dizajnirane internet stranice uz odgovarajući sadržaj, koji mora da se zasniva isključivo na provjerljivim činjenicama,uvjeriće posjetioce da smo mi,

u stvari, i najbolji ponuđač svojih proizvoda ili usluga.

 

Zato je tom, nerazdvojivom, vizuelno-informativnom segmentu svakog sajta neophodno posvijetiti – veliku pažnju.

 

 

 

Šta to znači?

 

Profesionalno urađen sajt mora da ima privlačno i pamtljivo grafičko rešenje. (dizajn)

To znači da mora da ima veoma skladan odnos teksta, slika i pozadinskih boja.

 

On ne sme da bude pretrpan sadržajem jer ga to čini nepreglednim i teškim za čitanje.

 

Dobro je da na njemu bude jednostavno napisan i jasan tekst.

 

Sajt treba da ima nedvosmislenu navigaciju, odnosno pregledan meni (ili možda više njih) kako bismo se lako i brzo kretali po njemu.

 

Na sajtu moraju da budu tačne informacije i ispravni linkovi, a fotografije i slike uvjek u skladu sa tekstom i osnovnom porukom autora sajta.

 

Odlični sajtovi su oni koji se brzo učitavaju u svakom internet pretraživaču kao i oni koji imaju jasnu poruku šta njime želimo da postignemo.

 

U većini slučajeva, vlasnici sajtova, širom svijeta, pokušavaju da njime skrenu pažnju javnosti na sebe, svoj posao, svoje proizvode, svoje usluge, specifičnosti…kako bi, u krajnjem – to dobro i prodali. A to nije ni malo lako!

 

Pogotovu kada se zna da već sada na svijetu ima više desetina miliona aktivnih web sajtova: onih odličnih, dobrih i onih trećih koje bi svako normalan želio da preskoči.

 

Kako bi se potrudili da Vaš sajt bude u prvoj grupi, među onim najblaže rečeno – odličnim, pozovite nas i mi ćemo se za to pobrinuti!

 

 

 

 

About the Author

Comments are closed.

USPJEŠNO SARAĐUJEMO SA